De seneste tal fra bl.a stressforeningen i Danmark viser, at mere end 35.000 danskere er sygemeldte pga stress – hver dag! 430.000 danskere svarende til 10-12 % har stort set symptomer på alvorlig stress hver dag og 250.000-300.000 danskere lider af alvorlig stress. så der er tale om et stort og stigende folkesundhedsproblem.

Har du symptomer på stress, så har du brug for hjælp og hurtig indgriben for at genvinde balancen i livet. Se beskrivelse af de fysiske og psykiske symptomer nederst i teksten og tag evt. stresstesten.

Behandling af stress handler om på kort sigt om at komme ud af det aktuelle pres og få mulighed for restituering. Det vil ofte indebære aftale med arbejdspladsen og familien om, i en periode, at reducere arbejdsmængde, afstemme forventninger til indsats og sikre tid til mere ro og afslapning.

I visse tilfælde kan en sygemelding af kortere eller længere varighed være nødvendig.

På længere sigt vil det at være stressramt kræve en justering af livsstil, oprydning i evt. gamle mønstre, indlæring af ny adfærd, fx at sige fra, løse konflikter, sætte grænser, hjælp til at finde en bedre balance mellem job og fritid, nye vaner på jobbet samt overblik af mere eksistentiel karakter

Jeg har i mange år arbejdet med stress, overbelastning og udmattelse og har succes med at vende den kritiske stresssituation til et konstruktivt personligt udviklingsforløb og vil gøre hvad jeg kan for at hjælpe dig videre.

Kontakt kh@katrinehalvgaard.dk eller mobil 21248442

Fysiske kendetegn Psykiske kendetegn
Hjertebanken ulyst
Hovedpine træthed
Svedture hukommelsesbesvær
Indre uro koncentrationsbesvær
Mavesmerter rastløshed
Appetitløshed nedsat humør
Hyppige infektioner søvnproblemer
Nedsat immunforsvar ubeslutsomhed

 

Test evt. dit stressniveau her.